etäkoulutus ensiapukurssi

Etäkoulutus ja ensiapukurssit

Etäkoulutus ja ensiapukurssi – nyt meiltä saatavilla. Osallistu vaikka kotoasi käsin.

Kuten vanhempina hyvin tiedämme, lapsiperheiden arjessa syntyy välillä tilanteita, joissa ensiaputaitoja tarvitaan. Monet tilanteet hoituvat onneksi säikähdyksen ja mahdollisen ensiavun antamisen jälkeen kotiseurannalla. Joissakin tilanteissa on kuitenkin syytä lähteä lääkäriin ja henkeä uhkaavissa tilanteissa tulee aina soittaa ambulanssi paikalle (112) sekä olisi hyvä omata tietoa ja taitoa, joilla rakkaimman selviämistä voidaan tukea ja toipumista nopeuttaa.

Koronaviruksen (COVID- 19) leviämisen estämiseksi kaikki Uskalla Auttaa Koulutuspalveluiden lähiopetuksena järjestettävät ensiapukoulutukset on toistaiseksi keskeytetty kevään 2020 osalta. 

Asiakkaidemme toiveiden perusteella olemme päättäneet jatkaa myös tänä vaikeana aikana näiden tärkeiden ensiaputaitojen kouluttamista. Vaikka nyt täytyy ottaa fyysistä etäisyyttä muihin ihmisiin, kaikki koulutuksemme jatkuvat tällä hetkellä etäkoulutuksina. Osa fyysisistä ensiaputaitojen harjoittelusta voidaan tehdä soveltaen myös etäyhteyden välityksellä, mutta esimerkiksi elvytysharjoitukset toteutamme erillisinä harjoituskertoina tilanteen sen salliessa.

Ensimmäinen Uskalla Auttaa Koulutuspalvelut Oy:n järjestämä etäkoulutus on Lasten ensiapu ja hätätilanteet 4h koulutus, joka pidetään 2.4.2020. Järjestämme etäkoulutuksia kevään aikana viikoittain. Tällä hetkellä kurssikalenteriin on avattu etäkoulutukset huhtikuun osalta, mutta täydennämme sitä myös toukokuun ja kesän osalta mahdollisimman pian. Koulutukseen voivat osallistua kaikki samassa taloudessa asuvat.

Lasten ensiapu ja hätätilanteet koulutuksen tarkoitus on antaa työkaluja lasten vanhemmille, isovanhemmille, lasten parissa työskenteleville sekä harrastaville toimintaan erilaisiin ensiapua vaativiin tilanteisiin. Koulutuksessa käydään läpi tavallisimmat lasten tapaturmat, sairaskohtaukset sekä henkeä uhkaavat tilanteet.  

Myös etäkursseillamme käydään lähikursseiltamme tutuin interaktiivisin ja osallistavin keinoin läpi erilaisia arjen haasteita sekä hätätilanteiden tunnistamista ja toimimista. 

Etäkurssillamme on siis mahdollisuus paitsi oppia viimeisimpiä toimintamalleja havainnoiden, myös vaikuttaa aktiivisesti kurssin kulkuun kysymyksillä ja vaihtoehtoisia toimintamalleja ehdottaen. 

Mitä tarvitaan etäkoulutukseen osallistumiseen:

  • Toimivan nettiyhteys
  • Tietokone tai älypuhelin/tabletti
  • Kuulokkeet/kaiuttimet
  • Mikrofoni
  • Webkamera (ei pakollinen)

Suosittelemme testaamaan mikrofonin ja mahdollisen webkameran toiminnan ennen koulutusta.

Käytämme suojattuja yhteyksiä. Tallennamme kurssin osallistujille katsottavaksi uudelleen. Emme tallenna keskusteluja. Osallistujien ei ole mahdollista itse tallentaa esitystä eikä keskusteluja.

Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi kursseillemme kotoanne käsin. Katso avoimet etäkoulutuksemme osoitteesta www.uskallaauttaa.fi/kurssihaku. Lisätietoa Lasten ensiapu ja hätätilanteet 4h etäkurssista löydät täältä.

 

Marko Ahtonen

Uskalla Auttaa Koulutuspalvelut Oy