Lasten ensiapu ja hätätilanteet verkkokurssi

Suorita Lasten ensiapu ja hätätilanteet ensiapukurssi netissä. Suorituksen jälkeen saat heti ladattavaksi verkkokurssista ensiaputodistuksen, joka on voimassa kolme (3) vuotta.

Uskalla Auttaa ensiapukoulutukset:

Lasten ensiapu ja hätätilanteet verkkokurssi

Alkuperäinen ja ainutkertainen Lasten ensiapu ja hätätilanteet verkkokurssi on Uskalla Auttaa Oy:n kehittämä ja rakentama kokonaisuus kaikille vanhemmille, isovanhemmille, ensimmäistä lastaan odottaville, lasten kanssa työskenteleville ja harrastaville.

Kesto: yli 4 tuntia
Ensiaputodistus: Kyllä, voimassa 3 vuotta
Suoritusmuoto: Verkkokurssi, omassa tahdissa

Verkkokurssin voi suorittaa omien aikataulujen mukaisesti osissa niin puhelimella, tabletilla kuin koneellakin. Todistuksen saat ladattua heti kurssin suorittamisen jälkeen.

Verkkokurssin voi aloittaa heti oston jälkeen

Asiakastyytyväisyys on huippuluokkaa

Googlen julkisissa arvioissa arvosanamme on 4,9/5.

google

Mielenkiintoisesti erilainen lähestymistapa ensiapuun. Tykkäsin kattavista anatomiaosuuksista kaikilla osa-alueilla. Videoesimerkit ovat konkreettisia. Mukavaa vaihtelua useiden spr-kurssien jälkeen.

google

Erinomaiset videot, kivasti toteutettu, mukavaa, kun kurssin sai toteuttaa omassa aikataulussa ja osissa. Materiaali helposti haltuun otettava, selkeät sivut.

Katja Farin 17.12.2022
google

Todella innostava ja kiinnostava! Tosi hyvin kuvatut videot, selvästi kurssin sisältö on tekijöille tärkeä. Ei yhtään liian tylsä tai luentomainen. Suosittelen!

Nora Jouini 14.12.2022
google

Tero Räty oli asiallinen kouluttaja. Tavoitteet korkealla.

google

Todella hyvä ja selkeä kurssi ja innostavalla tavalla esitetty asiat. Suosittelen!

google

Erittäin hyvä ja laaja kurssi. Videot kivasti tehty!

google

Hyvin teoriaa ja käytäntöä 👍

google

Ea koulutus oli hyvä. Vetäjä oli ammattitaitoinen ja selkeästi kertoi asiansisällöistä.

google

Kiitos hyvästä perusteellisesta koulutuksesta. Antoisat ja tärkeät päivät. Kertaus on aina opintojen äiti!

google

Erittäin selkeä, innostava ja informatiivinen ensiapukurssi. Suosittelen lämpöisesti.

google

Hieno ja kattava kurssi!

google

Hyvä kurssi tärkeää tietoa. Vetäjä oli hyvä.

google

Erittäin hyvin toteutettu koulutus ja selkeät ohjeet vaiheittain kurssin suorittamiseksi. Suosittelen tätä lämpimästi kaikille kursseja tarvitseville ihmisille.

petri Heino 29.11.2022
google

Ammattilaiset kurssin vetäjät, osaavat asiansa😊

Tarja Lahti 28.11.2022
google

Hyvä, selkeä ja hyödyllinen!

google

Oli kyllä hyvä kurssi. Kurssissa oli sisältöä juuri sopivasti ja pääpaino oli kriittisissä toimenpiteissä. Sisältö oli helppo sisäistää. Uskon kurssin lisänneen valmiuksia toimia onnettomuuksissa sekä hätätapauksissa.

google

Suosittelen !!!

google

Hyvä kurssi

Paska Juttu 17.11.2022
google

MAHTAVA

Gege Ivanov 17.11.2022
google

Erittäin hyvä kurssi. Pystyi tekemään itselle sopivassa aikataulussa. Opin varmasti nyt enemmän verkkokurssilla kuin aiemmin työpaikoilla läsnäolokurssilla. Asiantuntevat ja innostavat opettajat.

Pia Sirviö 16.11.2022
google

Koulussa saatu opetus 5/5 työssä tarvitsee perehtyä lisää

google

Mukava ja kiinnostava, aika meni nopeasti, sain paljon uusija tietoja

google

Hyvä kokonaisuus,paljon tärkeää tietoa ja käytännössä oppimimista.

google

Hyvä koulussa ja kiitos

google

Monipuolinen ja hyvä kurssi.

Anu Jii 8.11.2022
google

Oli tärkeä päivät! Osan ennemmän , toivon että autan tarvittaessa

google

Hava

google

Ihan loistava koulutus! Ja kouluttaja kiitos 😊

google

Tosi mukaansatempaavasti ja erittäin asiallista sisältöä. 8 tuntia meni leppoisasti, kiitos! 😊

google

Mahtava kurssi ja mahtava vetäjä Pete! 8h meni ihan hujauksessa 😊💪🏻

google

Mielenkiintoinen ja täydentävä kurssi! Kyllä Peteä jaksoi kuunnella 8 tuntia. Vitsejä riitti piristämään asian joukossa!

google

Erittäin hyvä kouluttaja, vaikka 8 tuntia on pitkä aika, se meni kuin siivillä

google

Ammattitaidolla valmistettu kokonaisuus. Puhujat osasivat selkeyttää asiat mieleenpainuviksi ja kokonaisuudet rakennettu helpoiksi sisäistää. Kiitos

google

Hätäensiapu-kurssi oli innostava ja kattava. Kiitos Marko hyvästä koulutuksesta!

Sami Sipilä 29.10.2022
google

Kurssi oli mainio. Verkossa omaan tahtiin etukäteen opiskeltava teoria ja erikseen pidetty käytännön päivä ovat hyvä lähtökohta. Molemmat osuudet oli toteutettu kaikin puolin mainiosti.

Keijo Harju 28.10.2022
google

Hyvä kurssi

google

Kolmas ja paras EA koulutus👍

google

Hyvin pidetty kurssi teoria ja käytäntöosuudet täydensi hyvin toisiaan.

google

Hyvä kokonaisuus! Selkeä kouluttaja, sopivassa suhteessa teoriaa ja käytännönharjotuksia.

Milka Hasa 26.10.2022
google

Hyvä vetäjä Hätäensiapu koulutuksessa, osasi asiansa ja esiintyi edukseen ja piti mielenkiintoa yllä.

google

Hyvä ja selkeä koulutus, kiitos! EA-taidot pitäisi kuulua jo perusopetuksen.

google

Upea ensiapukurssi, täynnä paljon tietoa ja esimerkkejä siitä, miten tilanne voi syntyä. Videot ja selitykset olivat selkeitä ja käytännöllisiä. Suosittelen ehdottomasti😊👍

google

Todella helppo käyttää ja hyvin toimi kaikki teknisiin seikkoihin liittyvät asiat. Selkeät ja innostavat videot sekä kouluttajat. Vakavaa asiaa opetetaan, mutta ei synkistelemällä, vaan sopivasti huumoria. Pidin todella. Hyvin toimii tämä koulutus verkossa ja hyvin motivoitiin harjoituksiin.

Niina Finell 22.10.2022
google

Kiitos hyvistä videoista. Todella mahtavasti tiivistetty asia lyhyisiin mielenkiintoisiin videoihin. Välikysymykset oli opettavaisia

Satu Huhtala 17.10.2022
google

Todella mielenkiintoinen kurssi

google

I participated in a first aid training focused on children. The instructor was someone with real work experience and also with family so he was able to give us very relevant information. It was interactive all the time, we got answers to all our questions even if we asked repeatedly the same questions. We were practicing as much as we needed and the instructor was assisting the whole time. The communication was very good. I also communicated with the CEO and both, the instructor and the CEO, were very kind, helpful and professional people. I recommend and trust this company.

google

Hyvin toteutettu ensiavun verkkokurssi.

google

Mahtava kurssi oli ja kouluttajat todella viihdyttävää kuunneltavaa...ei ollenkaan semmoista tavanomaista puuduttavaa luennointia...suosittelen vahvasti!

google

Todella hyvä kurssi. Sopii erittäin hyvin nykyisen kiireiseen työelämään, kun voi tehdä silloin kun on itsellä sopivaa aikaa. Olen moneen kertaan ehtinyt osallistua perinteisiin kursseihin enkä usko että koskaan palaan niihin. Jatkossa varmasti verkkoversio on valintani. Kiitos.

google

Selkeä koulutus

Lasten ensiapu ja hätätilanteet yrityksille ja yhteisöille

Lasten ensiapu ja hätätilanteet verkkokurssimme avulla organisaation henkilöstön kouluttaminen on helpompaa, nopeampaa ja kustannustehokkaampaa kuin koskaan aiemmin. Mikä parasta, niin myös oppimistulokset ovat perinteistä koulutusta parempia.

Teimme koulutusten järjestämisestä helppoa ja yksinkertaista. Organisaationne pääkäyttäjä pystyy helposti jakamaan suoritusoikeuksia, seuraamaan edistymistä ja ensiaputodistukset tulevat kätevästi yhteen paikkaan ladattavaksi.

Katso esitteestä lisää verkkokurssiemme ryhmähinnoittelusta ja muista eduista organisaatiollenne.

Näin verkkokurssimme palvelevat organisaatioita

Lasten ensiapu ja hätätilanteet verkkokurssi sopii sinulle, jos:

  • olet vanhempi, isovanhempi tai toimit lasten kanssa.
  • haluat osata tunnistaa, mitä lasten erilaiset hätätilanteet ovat.
  • haluat osata auttaa lasta hätätilanteissa oikeiden toimintamallien mukaisesti.
  • haluat oppia lasten tyypillisimmistä sairauksista, vammoista, tapaturmista ja myrkytyksistä, sekä niiden ensiavusta.

Lasten ensiapu ja hätätilanteet verkkokurssistamme

Lasten henkeä uhkaavat tilanteet ovat harvinaisempia kuin vanhempien, mutta ne ovat sitäkin koskettavimpia ja ne saavat meidät jokaisen pysähtymään. Ymmärrämme vanhemman ihmisen sairauskohtaukset, loukkaantumiset ja jopa kuoleman, mutta lasten kohdalla emme halua näitä ymmärtää, sillä heidän kuuluu vielä kasvaa, leikkiä ja temmeltää. Hädän hetkellä meistä jokainen toivoo, että auttaja olisi mahdollisimman lähellä. Aikuisten ensiapu voi olla meille monelle tuttua jo työpaikalta ja ensiapukursseilta, mutta kuinka moni meistä tietää mitä tulee tehdä, kun autettavana on lapsi? Oman lapsen kohdalla emme voi olettaa muiden osaavan tunnistaa lapsemme hätätilanteita ja antaa niihin ensiapua, vaan osaamisen tulee löytyä itseltä.

Uskalla Auttaa tiimi koostuu kokeneista akuuttihoidon ammattilaisista, mutta ennen kaikkea olemme lasten vanhempia. Etenkin vanhempina haluamme pystyä tarjoamaan lapsille kaiken mahdollisen saatavilla olevan avun. Suomessa lasten ensiapuun ja hätätilanteisiin ei ole ollut aiemmin verkkokurssia ja tähän halusimme muutoksen. Lasten ensiapu ja hätätilanteet kurssi on rakennettu vanhemmille ja kaikille lasten kanssa toimiville. Sen tarkoituksena on antaa valmiudet toimia erilaisissa välittömästi henkeä uhkaavissa hätätilanteissa ja lisäksi olemme koonneet siihen myös ensiapu toimintamalleja yleisimmissä lasten sairaus-, vammautumis-, tapaturma -ja myrkytystilanteissa.

Lasten ensiapu ja hätätilanteet

Lasten anatomiassa ja fysiologiassa on paljon yhtäläisyyksiä, mutta toisaalta myös eroavaisuuksia aikuisiin verrattuna. Tämän lisäksi hätätilanteet ovat usein erilaisia kuin aikuisilla, jonka vuoksi lapsille annettava ensiapu poikkeaa joissakin tilanteissa aikuisille annettavasta ensiavusta. Vauvat ja nuoret lapset saattavat tunkea suuhunsa sinne kuulumattomia esineistä tai aineita. Lapset eivät hallitse kehoaan, eivätkä tunne rajojaan, miksi he loukkaavat helpommin itseään. Aikuisilla harmiton määrä verenvuotoa voi olla pienelle lapselle hengenvaarallista.  Lapsen elottomuuden taustasyynä on yleisimmin hapenpuute, kun taas yleisin syy aikuisen ihmisen elottomuudelle on sydänperäinen syy. Tämän vuoksi lapsen elvytyksen puhallus-painelu ja käytännön toteutus poikkeaa aikuisen elvytyksestä. Toisaalta lapsi ei myöskään kykene ilmaisemaan aina itseään. Esimerkiksi varsin yleinen yöllinen viruksen aiheuttama kurkunpään tulehdus kohtaus saattaa näyttää varsin pelottavalta, voimakkaan takovan ja haukkuvan yskän vuoksi. Todellisuudessa tämä onneksi harvemmin on todellinen hätätilanne, vaan useimmin hyvällä kotona annettavalla ensiavulla tilanne saadaan laukeamaan.

Lasten ensiapu ja hätätilanteet verkkokurssin sisältö ja kesto

Verkkokurssilla opit miten toimia erilaisissa ensiapua vaativissa tilanteissa silloin, kun lapsella on hätä. Kaikki kurssilla oppimasi toimintamallit noudattavat Käypä hoito suosituksia. Kurssin suorittamiseen menee aikaa noin neljä tuntia riippuen omasta opiskelutahdistasi. Kurssi etenee moduuleittain ja se sisältää erinomaisia ja viihdyttäviä opetusvideoita, tekstejä ydinkohdista ja erilaisia muistilistoja.  

Hätätilanteen tunnistaminen – Helsingissä ensihoitojärjestelmän hoitamista potilaista alle 5% oli alle 16-vuotiaita ja lapsia koskevista hälytystehtävistä suuririskisiä hätätilanteita oli 5%. Todellisia hätätilanteita lasten osalta on siis varsin varsin vähän. Sen vuoksi mielestämme on äärimmäisen tärkeää tarjota kaikille lasten kanssa aikaa viettäville arviointityökaluja ensiapua vaativiin tilanteisiin, joilla voidaan arvioida tilanteen vakavuutta. Olemme jakaneet ensiapua vaativat tilanteet kursseillamme kolmeen luokkaan. Ensimmäinen luokka on ensiapua vaativat tilanteet, joiden jatkoseuranta voidaan hoitaa kotona ensiaputoimenpiteiden jälkeen. Toinen luokka on ensiapua vaativat tilanteet, jotka vaativat käynnin terveydenhuollon arvioitavana ensiapu toimien jälkeen, mutta hoitoon voidaan mennä omalla kyydillä. Kolmas ja selkeästi harvinaisin luokka on ensiapua vaativat tilanteet, joissa tulee välittömästi soittaa 112 ja jatkaa ensiaputoimia ensihoidon saapumiseen saakka.

Lasten ja vauvojen osalta on kriittisen tärkeää, että vanhempi pystyy tunnistamaan erilaiset hätätilanteet, aloittamaan tarvittavan ensiavun ja kertomaan myös ensihoidon ammattilaisille, miten lapsen tila poikkeaa normaalista epäselvissä tilanteissa. Opetamme kaiken edellä mainitun kurssillamme. 

Tajuton lapsi – Lapsen tajuttomuus voi johtua useista eri syistä ja tällöin on aina hyvä saada lapsi mahdollisimman nopeasti ensihoidon ammattilaisten autettavaksi. Tajuttomuus voi johtua esimerkiksi pään vammasta, keskushermostoinfektioista, hypoglykemiasta ja monesta muusta syystä, mutta yleisin syy lapsen tajuttomuuteen on kuitenkin kuumekouristelu. Opit verkkokurssillamme tunnistamaan ja tarkkailemaan mahdollisia syitä lapsen tajuttomuudelle, sekä opit tietenkin tärkeimmät ensiaputoimenpiteet, joilla varmistetaan ja turvataan lapsen peruselintoiminnot siihen saakka, että ensihoito saapuu paikalle.  

Eloton lapsi ja elvytys – Haluamme korostaa, että lapsen elvytystilanteet ovat todella harvinaisia. Oman lapsen elottomuus on kuitenkin jokaisen vanhemman pahin pelko. Se saa osan meistä lamaantumaan täysin, etenkin jos meille ei ole opetettu mitä tilanteessa tulisi tehdä. Aikuisten normaalista elvytyksestä poiketen lasten elvytys aloitetaan aina viidellä puhalluksella tai ventilaatiolla. Mikäli lapsi ei ala hengittämään, niin tämän jälkeen tarkistetaan pään asento ja mahdollinen hengitystietukos. Kun hengitystiet ovat auki, lapsi ei vieläkään hengitä, niin aloitetaan aikuisista poikkeava elvytys. Opit selkeän toimintamallin lasten elvytykseen kurssillamme.  

Tukehtuminen ja vierasesine hengitysteissä – Mistä löytyy vanhempi, jonka lapsi ei olisi koskaan tunkenut suuhunsa jotain sinne kuulumatonta? Pieni lapsi tutustuu ympäristöönsä suun kautta, jonka vuoksi onkin ymmärrettävää, että pienet laittavat suuhunsa kaikkea, mikäli valppaiden vanhempien silmä välttää.  

Lapsella pienikin vierasesine, kuten ruoka, lelu, kolikko tai vaikkapa kivi, voi pahimmillaan tukkia lapsen henkitorven ja estää hapen pääsyn elimistöön. Vierasesineen päätyessä lapsen hengitysteihin lapsi luontaisesti puolustautuu tuketta vastaan yskimällä ja kakomalla. Jos lapsi pystyy pitämään ääntä vierasesineen joutuessa hengitysteihin, on reitti hapelle suurella todennäköisyydellä ainakin osittain auki. 

Lapsen mahdollinen tukehtuminen on yksi suurimpia lasten vanhempien huolen aiheita. Onneksi voimme lohduttaa kaikkia vanhempia, sillä lasten tukehtumiskuolemat ovat äärimmäisen harvinaisia. Lasten ensiapu ja hätätilanteet verkkokurssilla opetellaan tunnistamaan tukehtumiseen viittaavia merkkejä eri ikäisillä lapsilla ja mikä tärkeintä opitaan erilaisia tutkitusti toimivia menetelmiä tukkeen poistamiseen. 

Tyypillisimpiä lasten sairauksia, vammoja, tapaturmia, sekä myrkytyksiä – Aina lapselle annettavassa ensiavussa ei ole kyse välttämättä hätätilanteista. Lasten vanhempana eteesi on tullut tai tulee varmasti tilanteita, jotka ovat sinulle täysin uusia ja et välttämättä tiedä miten toimia. Riippumatta siitä, onko kyseessä hätätilanne vai ei, niin me opetamme sinulle tyypillisiä tilanteita, jotta ymmärrät mistä on kyse ja miten tällaisissa tilanteissa tulee toimia.

Vauvan, sekä lapsen anatomiaa ja fysiologiaa – Lapsen anatomiassa on paljon yhtenäisyyksiä aikuisen anatomian kanssa, mutta toisaalta siitä löytyy paljon ainutlaatuisia eroavaisuuksia. Nämä eroavaisuudet myös aiheuttavat sen, että tietyissä tilanteissa lapsi menee nopeammin heikkoon kuntoon kuin aikuinen. Näiden eroavaisuuksien opettaminen ja  ymmärrys tuovat mielenrauhaa ja helpottavat muistamaan mikä on olennaisinta kussakin ensiapua vaativassa tilanteessa, jossa ensiaputoimenpiteiden kohteena on lapsi. Pienen lapsen ylähengitystiet ovat ahtaat suuren kielen vuoksi ja keuhkotilavuus on vain 6-8 ml lapsen painokiloa kohden. Lapsen verivolyymi on pieni ja tämän vuoksi myös kiertävän hapen määrä pieni.  Lapsilla kiertävän verivolyymin menetykset tai ongelmat hapensaannissa aiheuttavat varsin nopeasti näkyviä ongelmia peruselintoiminnoissa pienen happireservin vuoksi.

Lasten ensiapu ja hätätilanteet verkkokurssin loppukoe

Suoritettuasi kaikki kurssin moduulit ja vastattuasi välikokeissa esitettyihin kysymyksiin voit suorittaa loppukokeen. Loppukokeessa testataan oppimiasi asioita ja se on suunniteltu olemaan tarpeeksi haasteellinen, jotta meidän lisäksi myös sinä itse voit olla varma, että olet sisältänyt kurssilla opetetut kriittisimmät asiat riittävällä laajuudella toimiaksesi erilaisissa ensiapua vaativissa tilanteissa. Loppukokeessa on erilaisia kysymyksiä, joista sinun tulee saada vähintään 90% oikein saadaksesi ensiaputodistuksen. Loppukokeesta ei kannata ottaa kuitenkaan stressiä. Loppukokeen voit uusia tarvitsemasi kerrat veloituksetta ja voit palata kertaamaan niitä asioita, joissa sinulla on vielä puutteita.

Ensiaputodistus

Uskalla Auttaa Oy:n virallisissa ensiaputodistuksissa käy aina ilmi koulutuksen kesto, koulutuksen sisältö ja kurssinvetäjänä toimiva vastuuhenkilö. Kaikki ensiapukurssiemme kouluttajat ja verkkokurssiemme vastuuhenkilöt ovat terveydenhuollon ammattilaisia ja täyttävät Sosiaali- ja terveysministeriön asettamat vaatimukset ensiapukouluttajille. Ensiaputodistuksemme käyvät sellaisenaan sekä työpaikoille, että julkisyhteisöille.

Ensiaputodistus on voimassa kolme (3) vuotta siitä päivämäärästä lähtien, kun olet suorittanut kurssin.

Suoritettuasi Lasten ensiapu ja hätätilanteet verkkokurssin pystyt lataamaan ensiaputodistuksen itsellesi kurssisivulta. Meillä et joudu koskaan odottelemaan todistuksen saapumista postitse.

Ensiapukortti

Vaaditaanko työpaikallasi vielä ensiapukorttia ensiaputodistuksen lisäksi? Meiltä saat aina halutessasi myös ensiapukortin jokaisesta koulutuksestamme. Pyytäessäsi toimitamme ensiapukortin sinulle kirjeitse heti kurssin suorittamisen jälkeen ilman lisämaksuja.