Syksyn ensiapukurssit vauhdissa ympäri Suomen

Kesä kääntyy syksyyn ja on taas aika suunnata tien päälle. Olemme avanneet suosittua Lasten ensiapu ja hätätilanteet kurssiamme saataville ympäri Suomea. Uusia paikkakuntia on paljon ja lisää avataan kaiken aikaa. Tätä kirjoitettaessa Sipoo, Kajaani, Iisalmi, Helsinki ja Tampere ovat jo avanneet syksymme ja tarjonneet erittäin lämpimän vastaanoton meille. Kiitos osallistujille, te olette tehneet illoista hienoja.

Mielenkiinnolla tulevasta odotamme esimerkiksi Pohjois-Suomen kierrostamme (Liminka, Oulu, Rovaniemi, Tornio), josta laskeudumme rannikkoa pitkin alaspäin (Vaasa, Kokkola, Seinäjoki, Pori, Rauma ja Turku). Itä-Suomesta on tässä vaiheessa jo valikoituneet mukaan Joensuu, Savonlinna, Imatra, Lappeenranta ja Kouvola. Lasten ensiapu ja hätätilanteet 4h kurssi löytyy uutena lisäksi esimerkiksi Salosta, Äänekoskelta, Heinolasta, Forssasta ja Siilinjärveltä. Toki vanhat tutut paikkakunnat ovat mukana (esim. Hyvinkää, Kuopio, Lahti, Jyväskylä).

Eli jos sinulla on toive kurssista lähellesi ja et sopivaa löydä jatkuvasti päivittyvältä listaltamme, ole yhteydessä suoraan meihin sähköpostilla toimisto@uskallaauttaa.fi tai puhelimitse 010 2745270/010 2745271.

Ajantasaisen kurssilistauksen löydät aina osoitteesta www.uskallaauttaa.fi.

Teemme toki myös tilauskursseja yrityksille, yhteisöille ja muille tilaajille aina ryhmän erityispiirteet huomioon ottaen. Meidän mielestämme kahta samanlaista  kurssia ei voi järjestää rakennusmiehille tai päiväkodin työntekijöille. Vaikka kyseessä olisi SPR:n kurssirunkoinen hätäensiapukurssi tai EA1, räätälöimme koulutukset kohderyhmälle sopivaksi. Ja hei muuten, Lasten ensiapu ja hätätilanteet 4h kurssia saa myös tilausmuotoisena vain meiltä – edelläkävijältä.

Olemme avanneet myös avoimia SPR:n kurssirungon mukaisia Hätäensiapukursseja sekä EA1 kursseja tässä vaiheessa pääkaupunkiseudulle, mutta toivottavasti pystymme tuomaan nämäkin laajemmalti tarjolle teille ympäri Suomen tulevaisuudessa. Tilauskursseja teemme nyt jo ympäri Suomen, joten kysy rohkeasti omaasi jos asia on ajankohtainen.

Minkä takia ensiapukurssi kannattaa sitten käydä? Yleisesti ottaen merkittävä osa sairaskohtauksista, tapaturmista/onnettomuuksista, myrkytyksistä ja jopa kuolemista tapahtuu kotona, tutussa ympäristössä rakkaiden ihmisten läheisyydessä. Hätätilanteessa tulisi pystyä toimimaan rauhallisesti, loogisesti ja tehokkaasti. Auttamiskeinot eivät ole ydinfysiikkaa, mutta hätätilanteen sattuessa kohdalle rakkaalle ihmiselle, tunteet ymmärrettävästi ottavat vallan ja toimiminen saattaa olla vaikeaa. Harjoittelu vähentää onnen osuutta hätätilanteessa, jos oikeat autettavaa hyödyttävät toimet tulevat selkäytimestä. Ensihoidon ammattilaisetkin harjoittelevat jatkuvasti hätätilanteiden varalle, jotta tositilanteessa ei arvota vaan toimitaan.

Oli valintasi sitten Lasten ensiapu ja hätätilanteet, Hätäensiapukurssi tai EA1, tervetuloa ensiapukurssillemme!