Oma tili

HeartSine samaritan 360P automaattinen sydäniskuri

  • ohjaa suomen kielellä läpi elvytystapahtuman
  • täysautomaattinen sydäniskuri
  • 8 vuoden takuu

1599,60  alv 24% 1290  alv 0%

Toimitusaika: Noin kuukausi

Tuotekuvaus

HeartSine samaritan 360P defibrillaattori eli sydäniskuri ohjaa käyttäjäänsä suomen kielellä läpi elvytystapahtuman.

Neuvovan defibrillaattorin ohjelma tunnistaa iskun tarpeen ja laite opastaa käyttäjäänsä ääniohjein. Laite kertoo mitä se haluaa elvytyksen aikana käyttäjänsä tekevän ja sen avulla et voi vahingoittaa autettavaa.

HeartSine samaritan 360P on täysautomaattinen defibrillaattori, eli käyttäjän ei tarvitse osata kuin laittaa virta päälle laitteeseen.

Laitteen mukana tulee kantokotelo. Kompaktin kokonsa takia se voidaan sijoittaa myös esimerkiksi ensiapureppuun.

Laite on huoltovapaa ja käyttövalmis tositilanteen varalle. Valmistaja suosittaa vaihtamaan akun ja liimaelektrodit (Pad-Pak) neljän vuoden välein ja aina käytön jälkeen.

HeartSine samaritan mallistolla on 8 vuoden takuu.

HeartSine samaritan sydäniskureiden 350P- ja 360P-mallien esite (ENG)

 

Mikä on sydäniskurin eli defibrillaattorin merkitys autettavalle?

Laadukas paineluelvytys ja aikainen defibrillaatio ovat tärkeimmät jatkoselviämiseen vaikuttavat asiat elottomuuden iskiessä. Ilman elottomuuden havaitseman ihmisen toimenpiteitä jokainen minuutti maksaa selviämisennusteesta noin 10 %.

Sairaaloiden ulkopuolella kammiovärinä on ensimmäinen rekisteröity rytmi 30–50 %:lla potilaista. Kammiovärinä on sydämen pumppaustoiminnan pysäyttävä rytmihäiriö. Kammiovärinää tavataan erityisesti työikäisillä, aiemmin jopa varsin hyväkuntoisilla ihmisillä, jotka menevät äkisti elottomaksi jopa ilman merkittävämpää ennakko-oireilua. 

Potilaan selviytymiseen kammiovärinästä vaikuttaa suoraan aika kammiovärinän alusta siihen, kun ensimmäinen defibrillaatioisku on annettu. Jos defibrillaatio annetaan 3–5 minuutin kuluessa kammiovärinän alusta, jopa 50–70 % potilaista selviää.

Sydäniskuri siis poistaa/sammuttaa sydämen toimintaa haittaavan kuolemaan johtavan rytmihäiriön, jonka jälkeen sydämellä on mahdollisuus jatkaa toimintaansa normaalisti.